IDÉN IS MEGSZEREZTE AZ IFS TANÚSÍTVÁNYT A BIOFIDEL

Az IFS (International Food Standard) egy nemzetközi, tanúsítható élelmiszer biztonsági követelmény rendszer, tanúsítványa igazolja, hogy a gyártó teljesíti az élelmiszer kereskedőláncok beszállítói követelményeit.

 

Az IFS szabványt német és francia kereskedelmi vállalatok hozták létre abból a célból, hogy egységes minőségi követelményeket érvényesítsenek a beszállított saját márkás termékekre. A gyártóknak így különös figyelmet kell fordítaniuk az élelmiszerbiztonsági kérdésekre, a higiénia és minőségirányítás előírásokra. A követelményrendszer átfogja az élelmiszer-előállítás teljes folyamatát.

A kereskedői vállalkozások éveken át keresték annak a módját, hogy  beszállítóik milyen módon igazolják termékeik biztonságát az élelmiszerbiztonsági elvárások és az élelmiszerbiztonsági törvények betartását. A fogyasztók felé az élelmiszerbiztonság biztosítása, maguk  részére a kockázatok minimalizálása volt a cél. 2003-ban a Német Kiskereskedők Szövetsége kidolgozta az IFS Food Standardot, majd 2004-ben a francia, 2005-ben az olasz kiskereskedők is bekapcsolódtak a munkába, így 2007 végére elkészült az  IFS Food 5. verziója, amelyet a GFSI (Global Food Safety Initiative)  is elfogadott. Ezzel az IFS egy nemzetközi követelményrendszerré nőtte ki magát. Jelenleg az IFS Food Standard 6. verziója van érvényben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

  • Termékkategóriák

  • Friss Cikkek