Egy maréknyi meggy minden nap

Már egy marék meggy is 10000-es ORAC (oxigéngyök elnyelő kapacitás) értékkel rendelkezik és nagyban hozzájárul szervezetünk egészségének megőrzéséhez.

A jótékony egészségügyi hatásokat az antocianinoknak köszönhetjük, amelyek a piros gyümölcsök színét adják.
Egyetek egy marékkal minden nap!

🔺A meggynek rendkívül magas az A-vitamin tartalma, sok B-vitamin, kálium, kálcium, magnézium és vas is található benne.

🔺A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, tehát antioxidáns vegyületet tartalmaz, melyek képesek megkötni a szervezetet károsító szabadgyököket.

🔺Védelmet nyújt a daganatos betegségek, az érfalt károsító folyamatok, valamint az öregedéssel együtt járó degeneratív kórképek ellen, enyhíti az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, ill. a fejfájást.

🔺A meggyben található anyagok bénítani képesek a rákos sejtek növekedését. A meggy rendszeres fogyasztásával jelentősen csökkenthető a vastagbéldaganatok.

🔺A meggyben található flavonoidok közül számos vegyület rendelkezik gyulladáscsökkentő hatással.

🔺Említésre méltó a meggy vértisztító hatása, segít javítani a vérkeringést, használják az alacsony és magas vérnyomás kezelésére, a veseműködés serkentésére és a szervezetben felhalmozódó vizenyő lecsapolására. Javasolják az emésztés elősegítésére, és légzési problémákban légzéskönnyítésre.

🔺A meggy leve az egyik legjobb ellenszer a meghűléses betegségek kezelésére. Megfázáskor ajánlott napi 2-3 dl fogyasztása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

  • Termékkategóriák

  • Friss Cikkek